Tredun ja lukioiden opettajilla on käytössään Tampereen seudun toisen asteen opetuksen Office 365:n lisäksi myös Tampereen seudun O365. Näiden yhteiskäyttö saattaa tuottaa ylimääräisiä vaikeuksia. Normaalisti samaan aikaan ei samalla selaimella voi olla kirjautuneena kumpaankin.

Tietokoneella Chrome-selaimessa tämän ongelman pystyy näppärästi kiertämään lisäämällä uuden käyttäjäprofiilin. Samaan aikaan voi siis olla kirjautuneena kahdella eri käyttäjäprofiililla ja kummallakin näistä omaan O365-ympäristöönsä.

Uuden käyttäjän lisääminen on helppoa nuolen osoittaman pluspainikkeen kautta.

Uuden käyttäjäprofiilin saat lisättyä seuraavasti:

  • Klikkaa selaimen oikeassa ylänurkassa olevaa kirjainta tai kuvaketta
  • Klikkaa ”Lisää käyttäjä”
  • Nimeä profiili
  • Valitse mieleinen kuvake itsellesi

Tärkeää on, että teet itsellesi selväksi, että millä profiililla käytät mitäkin O365-ympäristöä.

(Ohjeet päivitetty 12.1.2021. Profiilin voi lisätä samalla periaatteella ainakin Edgellä.)