Nykyään Moodleen kirjaudutaan Microsoftin kirjautumisen avulla. Jos olet jo entuudestaan kirjautunut Microsoftin O365-palveluun esimerkiksi osoitteessa office.com, pääset myös Moodleen ilman erillistä kirjautumista. Näin siis tunnusten ja salasanojen näpyttely vähenee.

Moodlen kirjautumisikkuna
Moodleen kirjautumiseen opiskelijoiden ja opettajien pitää valita Kirjaudu tästä -vaihtoehto

Moodle löytyy edelleen tutusta osoitteesta moodle.tampere.fi. Kirjautuaksesi paina ylintä Kirjaudu tästä -palkkia, jos olet Tredun tai lukioiden opiskelija tai henkilökuntaa. Syötä avautuvaan kirjautumisikkunaan tarvittaessa tunnuksesi muodossa etunimi.sukunimi@edu.tampere.fi. Jos olit kirjautuneena jo valmiiksi toisen asteen O365:een, pääset suoraan Moodleenkin.

Alempi erillisellä Moodle-tunnuksella kirjautumiseen opastava palkki on tarkoitettu satunnaisille käyttäjille, joilla ei ole Wilma-tunnuksia Tredussa tai Tampereen lukioissa. Osalle kursseista saattaa päästä myös vierailijana ilman kirjautumista.

Eikö kirjautuminen toimi yllä kuvatulla tavalla?

Jos et pääse kirjautumaan Moodleen, yksi mahdollisuus on, että olet kirjautuneena jonkin toisen organisaation O365-palveluun. Silloin saatat nähdä seuraavan virheilmoituksen:

Ratkaisuna voit kokeilla esimerkiksi seuraavia keinoja: Kirjaudu ulos toisen organisaation O365:stä ja yritä uudestaan. Jos tämä ei auta, yritä kirjautua Moodleen selaimen incognito-tilassa.

Useampia O365-ympäristöjä käyttävien kannattaa käyttää niitä eri selaimilla. Toinen vaihtoehto on käyttää Chromessa erillisiä profiileita. Lue Osaavan Tredun artikkeli useamman profiilin käytöstä Chromessa.