Moodleen kirjautuminen tapahtuu nykyään Microsoftin tunnuksilla

by Ville Palkinen

Nykyään Moodleen kirjaudutaan Microsoftin kirjautumisen avulla. Jos olet jo entuudestaan kirjautunut Microsoftin O365-palveluun esimerkiksi osoitteessa office.com, pääset myös Moodleen ilman erillistä kirjautumista. Näin siis tunnusten ja salasanojen näpyttely vähenee.

Moodle löytyy edelleen tutusta osoitteesta moodle.tampere.fi. Kirjautuaksesi paina ylintä Kirjaudu-palkkia, jos olet Tredun tai lukioiden opiskelija tai henkilökuntaa. Syötä avautuvaan kirjautumisikkunaan tarvittaessa tunnuksesi muodossa etunimi.sukunimi@edu.tampere.fi. Jos olit kirjautuneena jo valmiiksi toisen asteen O365:een, pääset suoraan Moodleenkin.

Alempi erillisellä Moodle-tunnuksella kirjautumiseen opastava palkki on tarkoitettu satunnaisille käyttäjille, joilla ei ole Wilma-tunnuksia Tredussa tai Tampereen lukioissa.

Eikö kirjautuminen toimi yllä kuvatulla tavalla?

Jos et pääse kirjautumaan Moodleen, yksi mahdollisuus on, että olet kirjautuneena jonkin toisen organisaation O365-palveluun. Silloin saatat nähdä seuraavan virheilmoituksen:

Ratkaisuna voit kokeilla esimerkiksi seuraavia keinoja: Kirjaudu ulos toisen organisaation O365:stä ja yritä uudestaan. Jos tämä ei auta, yritä kirjautua Moodleen selaimen incognito-tilassa.

Useampia O365-ympäristöjä käyttävien kannattaa käyttää niitä eri selaimilla. Toinen vaihtoehto on käyttää Chromessa erillisiä profiileita. Lue Osaavan Tredun artikkeli useamman profiilin käytöstä Chromessa.

Lue myös