Santalahdentien toimipisteessä kokeiltiin uudenlaista tapaa perehtyä Teams-asioihin. Klinikkaa pidettiin henkilöstön taukotilassa Henkireiässä, sohvalla takkatulen loimussa yhdessä asioita pähkäillen.

Kävijöitä riitti mukavana virtana ja asioita tarkisteltiin laidasta laitaan. Asennettiin Teamsia puhelimiin ja työpöytäsovelluksena koneille, käytiin läpi Teamsin perustoimintoja, perustettiin muutama tiimi ja tehtiin jäsenpyyntöjä tiimien omistajille.

Eniten puhuttiin varmaankin siitä, miten saa ilmoituksia teams-viesteistä ja miten viestin lähettäjän voi varmistaa, että viesti menisi perille. Osaavan Tredun Teams-vinkeistä löytyy esim. #tiimstai: pikaviestit chatissa ja kanavilla -vinkissä:

”@Tägää henkilöitä ja ryhmiä

Kun Teamsin käyttö yleistyy ja henkilöt ovat useamman tiimin jäseniä, kasvaa riski että kanaville lähetetyt viestit jäävät huomaamatta. Jos haluat varmistaa, että viestisi huomataan voit tägätä henkilöitä ja ryhmiä. Silloin viestistä lähtee ilmoitus vastaanottajille. Toki vastaanottajan omista ilmoitusasetuksista riippuu, että tuleeko tästä esimerkiksi ilmoitus erikseen sähköpostiin. 

Tägääminen toimii siten, että kirjoitat viestiin ensin @-merkin ja sen jälkeen ryhmän tai henkilön nimen.” 

Seuraava klinikka pidetään 6.3.2019 klo 8:30-11:30 Santalahdentien Henkireiässä. Klinikka-aikoja voidaan sopia myös muihin toimipisteisiin tälle keväälle, ota yhteyttä Ilona Sankkilaan ajan sopimiseksi.