Teams-vinkkejä on julkaistu Osaavassa Tredussa tiistaisin #tiimstai-aihetunnisteella viime keväästä lähtien. Jos Teams on aivan vieras, saattaa osa vinkeistä olla liian yksityiskohtaisia tai keskittyä turhan pieneen osa-alueeseen. 

Tähän blogipostaukseen on listattu ne asiat, joiden avulla Teamsin käyttö lähtee sujuvasti käyntiin. Jos omatoimisen opettelun sijaan haluat tilata tiimillesi koulutuksen, ota yhteyttä Ville Palkiseen Teams-viestillä. Tredun ja Tampereen lukioiden henkilökunnalle koulutus on ilmaista. Muut voivat tiedustella hintaa sähköpostitse (ville.palkinen@tampere.fi). 

Itse olen sitä mieltä, että jos joku näyttää perusasiat, on sen jälkeen helpompi jatkaa opettelua omatoimisesti. 

Mitä kannattaa opetella?

Peruskäytön koulutuksissa olen luvannut, että vähintään seuraavat asiat opettelemalla Teamsin käytössä pääsee hyvin alkuun. Viimeisen kohdan voit jo rastittaa suoritetuksi, sillä olet juuri parhaillaan lukemassa Osaavan Tredun vinkkejä. 

Nämä asiat pystyy käymään koulutuksessa perusteellisesti läpi noin kahdessa tunnissa, mutta luonnollisesti harjoittelu alkaa vasta tämän jälkeen. 

Aloita sovellusten lataamisesta

Sovellusten lataaminen tietokoneelle ja kännykkään on ehkäpä oleellisin työvaihe. Vaikka Teams toimii myös selaimessa, saat täyden hyödyn sen ominaisuuksista sovellusten avulla. Toistaiseksi aivan kaikki ominaisuudet eivät nimittäin selaimessa toimi. Myös mobiililaitteissa on omat rajoitteensa, mutta todella monta asiaa pystyy hoitamaan kännykällä tai tabletilla.