Oletko jo testannut H5P-tehtäviä Moodlessa? Monivalintatehtävä on yksi käyttökelpoisista työkaluista. Toki Moodlessa on monivalintatentin pystynyt tekemään aiemminkin, mutta H5P:n avulla se on ehkä hieman suoraviivaisempaa. Miinuksena voidaan pitää sitä, että kysymyksiä ei arvota kysymyspankista, joten kokonaan Moodlen omia monivalintakysymyksiä ei kannata unohtaa.  

Miten H5P-tehtäviä lisätään?

H5P-tehtävä lisätään seuraavasti: 

  • Laita muokkaustila päälle
  • Valitse ”Lisää aktiviteetti tai aineisto”
  • Valitse H5P ja paina ”Lisää”
  • Valitse haluamasi H5P-tehtävätyyppi (Tässä tapauksessa Single Choice Set)

Se täytyy tietää, että suomen kielessä monivalintatehtävällä tarkoitetaan oikeastaan kysymysten sarjaa, jossa jokaisessa kysymyksessä on yksi oikea vaihtoehto. Englanniksi tämä on H5P:ssa siis Single Choice Set. 

H5P-tehtäviin ja esimerkkeihin voi käydä tutustumassa etukäteen osoitteessa h5p.org

Monivalintakysymysten lisääminen

Monivalintakysymysten tekemisessä Moodleen ehdottomasti haastavinta on hyvien kysymysten ja vastausvaihtoehtojen keksiminen. Tekninen toteuttaminen on helppoa. 

Lisää kysymykset tekstinä. 

Kysymysten lisääminen onnistuu myös tekstinä, jolloin voit kirjoittaa kysymykset esimerkiksi muistiossa (notepad) ja liittää ne Moodleen. Huomaa, että ensimmäisellä rivillä on koko kysymys, toisella oikea vaihtoehto ja lopuilla riveillä väärät vaihtoehdot. Kysymysten välissä on yksi tyhjä rivi.

Vaihtoehdot sekoitetaan automaattisesti kun tentti aloitetaan, eli tentissä A ei ole aina oikein. 

Jos teette kollegojen kanssa kysymyksiä yhdessä, kannattaa ehdottomasti tehdä ne esimerksiks Word Onlinella samaan tiedostoon ja liittää sieltä tehtävään.