Teamsin käyttöä etäopetuksessa kannattaa kokeilla

Henkilöstön Moodle-koulutuksessa testasimme Teamsia etäopetusvälineenä. Ennakkoilmoittautuneista puolet oli tulossa paikan päälle luokkaan ja puolet  osallistui etänä. Ennakkovalmistautumista tämä vaati sen verran, että olin pyytänyt etäosallistujia lataamaan Teamsin työpöytäsovelluksen. Se varmistaa, että kaikki ominaisuudet ovat käytössä.

Kokouksen ajastin Digikehittäjät-tiimin Moodle-kanavalle, joten kuka tahansa tiimin jäsen pystyi halutessaan liittymään mukaan. Tämä olikin hyvä idea, sillä se kaksinkertaisti osallistujien määrän. 100 % kasvu siis!

Teknisesti tämä koulutus onnistui mielestäni hyvin. Konferenssimikrofonin ja -kameran käyttö mahdollisti myös oman kuvan jakamisen työpöydän ohella.

Tämän kokemuksen innoittamana täytyy tarjota Moodle-koulutusta pelkän Teamsin välityksellä. Luontokin kiittää, kun ei tarvitse kenenkään ajella toiseen toimipisteeseen koulutuksen vuoksi.

Ainoa miinus oli tällä kertaa se, että kokouksen nauhoitus ei jostain syystä toiminut. Olisi toki kätevää, että tallennetta pystyisi kuka tahansa tiimin jäsen katsomaan myöhemminkin.

Katso myös aiemmat #tiimstai-postaukset!

PS. Vaikka sadan prosentin kasvu tai osallistujamäärän kaksinkertaistaminen kuulostaakin hyvältä, osallistujien määrä kasvoi kahdesta neljään. Näin pienelle määrälle koulutusta ei kannata kovin usein järjestää, vaikka toki pienessä ryhmässä saakin varmemmin ratkaisun omiin kysymyksiinsä.