Jos käytössäsi on Windows 10 käyttöjärjestelmällä varustettu tietokone, on näytön tallennus eli ruudunkaappausvideoiden tekeminen erittäin helppoa. Painamalla Windows-näppäintä ja G-kirjainta saat auki pelivalikon, josta voit alkaa tallentaa videota.

Valikko, josta tallennus käynnistetään.

Mikrofonin tallennus kannattaa rastittaa, jos haluat samaan aikaan selostaa tekemisiäsi. Vaikka tämä tuote onkin tarkoitettu ensisijaisesti pelivideoiden tekemiseen, voi sillä tallentaa mitä tahansa ohjelmaa. Esimerkiksi Powerpoint-esityksistä saat tehtyä videoita todella nopeasti tällä tekniikalla.

Videoiden julkaisuun suosittelemme Youtubea tai Microsoftin Streamia. Nämä videot voit sitten upottaa esimerkiksi Moodle-kurssillesi.

Tutustu myös Osaavan Tredun aikaisempiin postauksiin ruudunkaappausvideon tekemisestä Powerpointilla ja mobiililaitteiden näytöntallennuksesta.