(Huom! Tämä esimerkki koskee PowerPoint 2013 -versiota. Uudemmissa versioissa tallennus toimii hieman eri tavalla.)

Ruudunkaappaukseen tai näytöntallennukseen on olemassa juuri tähän tarkoitettuja ohjelmia. Tallennuksen voit tehdä kuitenkin helposti Powerpointin työpöytäversiolla ilman lisäasennuksia. Videon voi myös tallentaa omana mp4-tiedostona koneelle tai jättää osaksi Powerpoint-esitystä.

Ääni- ja näyttötallenne -painike löytyy Lisää-välilehdeltä:

Voit rajata sen osan tietokoneesi näytöltä, josta haluat tallennuksen tehdä. Tallennuksen voi laittaa tauolle tai keskeyttää siirtämällä kursorin näytön ylälaitaan ja valitsemalla haluamansa toiminnon esille nousevasta valikosta.

Tallennus menee automaattisesti osaksi Powerpoint-diaa, mutta sen pystyy tallentamaan tietokoneelle klikkaamalla videota hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Tallenna media nimellä.

Videon voit julkaista missä parhaaksi katsot, kuten esimerkiksi Streamissa tai Youtubessa.

Huomaa, että voit myös rajata videotasi alusta ja lopusta myös Powerpointissa, mutta tallennetussa mp4-tiedostossa tämä rajaus ei toimi, vaan koneelle tallentuu koko leike.

Jos aiot tehdä Powerpointeistasi opetusvideon tällä tekniikalla, muista käyttää kunnollista mikrofonia. Teknisesti laadukas ääni tekee seuraamisesta huomattavan paljon mukavampaa.

Microsoftin ohjeet löytyvät täältä.