Opiskelijoiden #digikurssi on nyt ollut käytössä kolmena vuonna ja uusin versio odottaa uusia opiskelijoita syksyllä. Digikurssia on myös käytetty ja muokkailtu monien muiden oppilaitosten tarpeisiin. Se on kaikkien hyödynnettävissä Creative Commons -lisenssillä.

Miksi digikurssi?

Opiskelussa käytetään yhä enemmän sähköisiä oppimisympäristöjä, aineistoja ja digitaalisia opiskelumenetelmiä. Uusien opiskelijoiden tietotekniset valmiudet vaihtelevat, ja lukioissa ja ammattiopistossa pitää varmistua opiskelijoiden perus-tvt-osaamisesta.

Jotta tvt-taitojen opetus ei veisi opettajien aikaa muulta ohjaukselta, päätimme keväällä 2015 tuottaa verkkoon itseopiskeltavan digikurssin. Kurssin sisällölliset tavoitteet kokosimme opettajilta. Toteutuksesta vastasi kolmen opiskelijan kesätyötiimi.

Muuten, digi ei vielä vuonna 2015 ollut mikään yleinen etuliite, ihan itse keksittiin se!

 

Scrum varmisti onnistumisen

Kuukauden kestäneen projektin toteuttamistavaksi valittiin ihan vain kokeilemisen ilosta ketterästä ohjelmistokehityksestä tuttu scrum-menetelmä. Tavoitteena oli kannustaa opiskelijoita itsenäiseen, luovaan työskentelyyn, mutta samalla asettaa työlle selkeät raamit.

Projektin vaiheet olivat avoimesti koko ajan julkisesti nähtävillä, jotta saimme nopeasti palautetta kehittämistä varten.

Lue lisää: https://www.kunkoululoppuu.fi/uutiset/opiskelijat-kehittivat-digikurssin-tampereen-lukioihin/

Mitä mieltä olet, mihin kaikkeen Osaavan Tredun kehittämiseen voisimme käyttää tätä mallina? Keskustelua voi avata digikehittäjien tai digitutoreiden tiimssissä tai Tredun Ideataululla. Lisätietoja ja sparrausta antavat mielellään Digikurssitiimin Scrum Master Petteri Hänninen ja Asiakas Tuuli Kurkipää.