eTredu järjesti 1.9.2021 Poimi parhaat täkyt itsellesi! -iltapäivätilaisuuden.

Tilaisuuden ohjelma käsitteli digityövälineiden käyttöä opetuksen näkökulmasta. Merkittävä osa vinkeistä ja ohjeista on kuitenkin sovellettavissa hybridimallityöskentelyyn, etäpalaverointiin ja henkilökunnan yhteistyöhön.

Ammatillisen opettajan työ muutoksessa

Ohjausta, HOKSia, suunnittelua ja kirjaamista, kehittämistä, yhteistyötä ja työtä yhdessä. Jatkuvaa uuden oppimista ja nopeasti vaihtuvia tilanteita. Millaista osaamista ammatillinen opettaja oikeastaan tarvitsee 2020-luvun ammatillisessa koulutuksessa?
koulutusjohtaja Susanna Miettunen, Kanneljärven opisto

Lue lisää Ammatillinen opettajuus muutosten aikana

Aktivointi etätyöskentelyssä

Ohjeistus tulossa

Saavutettavuus oppimateriaalissa

Ohjeistus ja vinkit tulossa

Microsoftin helppokäyttötyövälineet

Tallenne katsottavissa 20.9. asti, kirjautuminen edu-tunnuksilla.

TreduLaas – Verkkopedagogien palvelut

Verkkopedagogien ja Digitiimin koulutuksista löydät lisätietoa täältä Osaava Tredun sivulta. TreduLaaS-palvelussa valitse koulutuksen tarjoajaksi ”Digitiimi”.

kuvituskuva etredu

Palaute tilaisuudesta

Lämmin kiitos kaikille 159:lle, jotka vastasitte palautelomakkeella!

Parhaimmillaan tapahtumaan osallistuttiin 511 yhteyden välityksellä, joten melkoinen määrä oli samanaikaisesti linjoilla. Yhteydet toimivat hyvin, mutta suuri osallistujamäärä vaikutti varmasti siihen, että joillekin tuli hitautta materiaalin näkyvyydessä.

Kuten usein käy palautteet vaihtelivat osin laidasta laitaan ja se, mikä oli yhden mielestä ihan parasta, olikin toisen mielestä tarpeetonta. Tämän vuoksi sanallisesti avatulla palautteella onkin merkitystä siinä, että osataan tuottaa mahdollisimman toimivaa ohjetta, koulutusta tai vinkkiä tulevaisuudessa monenlaisiin tarpeisiin.

Tilaisuuden tarkoitus oli nimensä mukaisesti antaa vihjeitä siitä, miten välineistöä on tarjolla ja miten sitä voisi hyödyntää eri tavoin. Moni kommentoikin, että tahti oli varsin nopea – suorastaan tykitystä! Varsinaiset koulutukset löytyvät TreduLaaS-palvelusta ja tarjotin kasvaa tarpeiden perusteella edelleen. Ohjeita on – ja tulee lisää – Osaava Treduun artikkelien muodossa.

Tilaisuuden keskiarvo palautteessa muodostui huikeaksi

3.84

Jatko-osiakin on pyydetty ja sellaisia onkin tulossa. Niistä tarkempaa tietoa myöhemmin syksyn kuluessa.

eTredu -toiminta

Katso lyhyt esittelyvideo eTredulaisista

eTredun toiminta on sisäistä kehittämistyötä, joka kuuluu Kehittämis – ja innovaatiotiotoimintaan. Tutustu aiheeseen lisää alla olevasta linkistä.