kuvituskuva etreduKaikki Tredun toimipisteiden kautta kiertävä eTredun esittely. Tavattavissa verkkopedagogit, joilta voi kysyä verkko-opetusvälineiden käytöstä opetuksessa ns. matalalla kynnyksellä. Esittelyssä myös opetuskäytössä hyödynnettävää teknologiaa: 360-kamera, drone ja VR-lasit.

Mukana osassa kohteista myös kirjaston edustaja, jolta voi kysellä esimerkiksi valmiista aineistoista tai Tuberoomien välineistöstä.

Tässä lisätietoja verkkopedagogien kehittämisalueista https://osaava.tredu.fi/etredu/

Aikataulu:

25.8. Santalahdentie klo 13-15, tila: A017

2.9. Virrat klo 12-14, tila: opettajienhuone

7.9. Orivesi klo 12-14, tila: opettajienhuone

Kuru, sovitaan myöhemmin

14.9.Ylöjärvi klo 12-14 neuvottelutila Spektri 3.krs

15.9. Nokia (Kivimiehenkatu) klo 12-14 henkilökunnan taukotila

28.9 Lempäälä klo 9-11 aulatila ja Pirkkala klo 12-14 tilanteen mukaan

29.9. Kangasala klo 12-14, kirjasto

Hepolamminkatu ja Mediapolis, sovitaan myöhemmin

6.10. Ajokinkuja klo 9-11 Messukioski ja Sammonkatu klo 12-14 Tredushop

Muutokset päivitetään tälle sivulle.

Reissuvihko

29.9. Kangasala

Kirjastosta löytyi sopiva tila Kangasalan toimipisteen esittelypaikaksi. Moodlen työkalujen tehokkaampi hyödyntäminen kiinnosti ja siihen sovittiinkin heti samantien verkkopedagogien kanssa koulutuspäivät. Dronen lennätyslupaan liittyvän koulutuksen verkkototeutuksen suunnittelusta käytiin myös keskustelua. Kuvassa dronesta siirretään tiedostoja edelleen muokattavaksi tietokoneella.

Kuvituskuva drone ja tietokone

.

28.9. Pirkkala

Pirkkalan toimipisteessä esittelyyn oli varattu neuvotteluhuone, jossa koko kaksituntinen käytiin vilkaista ja innostavaa keskustelua verkkopedagogien kanssa. Seppo-peli ja ThingLink kiinnostivat, mutta myös Moodle ja siellä erityisesti mRaportoinnin hyödyntäminen. Drone pääsi lennähtämään lentokonehallissa ja 360-kamera kuvasi lentokoneen ohjaamon.

Kuva lentokoneen ohjaamon mittaristosta

.

28.9. Lempäälä

Henkilökunnan avarassa taukotilassa käytiin keskusteluja Moodlen suunnitelmallisesta opetuskäytöstä ja sovittiin siihen liittyvä tukea. Myös ThingLinkin opetuskäytön mahdollisuudet kiinnostivat ja herättivät uusia ideoita. Tilassa oleva pöllökin näytti höristävän korviaan keskustelujen aikana.

.

15.9. Nokia (Kivimiehenkatu)

Nokialla Kivimiehenkadun toimipisteessä henkilökunnan taukotilassa käytiin innokasta keskustelua useammista aiheista. Dronelle löytyi käyttöä istutusten kuvaamisessa ja 360-kuvaukselle mietittiin kuvauskohteita. Myös VR-laseja kokeiltiin.

Dronekuvaa Nokialta:

Dronen kuvaa Nokian toimipisteestä

.

14.9. Ylöjärvi

Ylöjärven komeasta toimipisteestä otettiin heti ensimmäiseksi kuva dronella. Neuvottelutila Spectrissä oli Teams Rooms -järjestelmä, jonka toimivuutta piti heti kokeilla ja hyvinhän se toimikin. Sen avulla voidaan paikalla olevat kokouksen osallistujat näyttää etäosallistujille omana yhteytenään sen sijaan, että jonkun osallistujan kone on varattuna tähän tarkoitukseen. VR-laseja kokeitiin vierailumme aikana myös ja muutoinkin käytiin mielenkiintoisia keskusteluja verkko-opetuksen osaamistarpeisiin liittyen.

.

7.9. Orivesi

Orivedellä drone lennähti ensimmäiseksi taivaalle kuvaamaan toimipistettä. Ilman kummenpia tuumailuja otettiin myös 360-kamera hyötykäyttöön ja kuvattiin oppimisympäristönä toimivat työstökonetilat ja autohalli.

.

2.9. Virrat

Virroilla keskustelua käytiin dronella otettujen kuvien käytöstä opetusmateriaalina. Toimipisteestä löytyikin jo ennestään kokemusta – jopa ammattitasoista – niillä kuvaamisesta. Kiinnostusta herättivät ThingLinkin ja Seppo-pelin käyttömahdollisuudet. Niistä tilattiinkin koulutus pedagogiselle tiimille.

.

.

25.8. Santalandentie

Santalahdentien vierailulla kiinnosti VR-teknologia ja useampi rohkaistuikin kokeilemaan laseja tuen ollessa lähellä. Lisäksi tapaamisessa poikkesi kehittämisideoiden työstäjiä ja yhteistyökuvioiden pohtijoita.