Tredu-logoTampereen kaupunki-logo

ICT: Virtuaalisten oppimisympäristöjen jatkokehittäminen- projekti on luomassa Treduun uutta kokeilukonseptia, showroomia. Showroom on älykkään oppimis- ja opetusteknologian kurkistamo. Showroom ei ole pelkkä fyysinen tila vaan se on konsepti, joka tarjoaa ammatillisen koulutuksen opettajille tiloja, laitteistoja, sovelluksia, digitaalisia sisältöjä sekä koulutuksia ja reaaliaikaista tukea erilaisten immersiivisten ja älykkäiden teknologioiden testaamiseen. Tiloissa pääsee tutustumaan esim. simulaatioihin, laajennetun todellisuuden (AR, VR, MR) ratkaisuihin sekä tekoälyä hyödyntäviin sovelluksiin ja palveluihin.

Showroom tarjoaa

Koulutusta ja tukea opettajille sekä mahdollisuuden testata ja kokeilla oppimisen teknologioita ohjatusti. Tilojen ja laitteiden lisäksi showroom toimii myös opettajien digitaalisen osaamisen ja kehittymisen keskuksena tarjoamalla koulutusta ja tukea uusien teknologioiden testailuun ja hyödyntämiseen opetuksessa.

Mitä hyötyä?

Showroom auttaa opettajia tunnistamaan eri teknologioiden pedagogisia mahdollisuuksia ja löytämään parhaita käytänteitä. Tärkeää on myös yhteisöllisyys ja kokemusten jakaminen kouluttajien ja kollegoiden kanssa uusien teknologioiden hyödynnettävyyttä opetuksessa ja eri ammattialoilla. Mahdollisuuden virtuaalisten oppimiskokonaisuuksien ja –sisältöjen rakentamiseen. Keskiössä ovat opetussuunnitelmaa ja oppilaiden ammatillista osaamista ja kehittymistä tukevat immersiiviset, älykkäät ja hyvin saavutettavat digitaaliset sisällöt. Showroom ei ole vain kurkistelua oppimisen tulevaisuuteen. Se on käytännön edistysaskelia kohti immersiivisempitä ja parempia virtuaalisen oppimisen ympäristöjä ja koulutuksen metaversumia. Showroom ottaa myös isoja askelia kohti saavutettavampaa ja tasa-arvoisempaa ammatillista koulutusta ja digitaitoisempia ammatillisia opettajia.

Showroomit löytyvät Tredun kampuksilta:

  • Hepolamminkatu: B2017- uusittu tila kokeiluun ja testaukseen
  • Sammonkatu: yto-luokka Mercurio A1004

Tampereen toisen asteen oppilaitokset haluavat olla edelläkävijöitä uuden teknologian käyttöönotossa ja hyödyntämisessä. Uusia sisältöjä koulutusalojen tarpeisiin kartoitetaan kaiken aikaa. Tredulla on jo olemassa varastoalan ja painoalan oppimispelejä, joita laseilla voi pelata. Koulutusalojen kokeilut kannattaa tuoda eTredun tietoisuuteen.

Lue lisää Tredussa tehdyistä XR-oppimispeleistä:

Printmaster XR

Palavia roska-astioita ja vesihirviöitä! – Tämä on VR -varastosimulaattori