Microsoft on julkaissut oppimisen apuvälineitä, joita voi käyttää mm. Teamsin tehtävissä. Nyt esittelyvuorossa on Lukemisen edistyminen tai Lukutaidon edistyminen, jonka avulla voi harjoitella kielten oppitunnilla vieraan kielen lausumista ja lukemista.

Microsoftin suomennokset ovat välillä monenlaisia ja tässäkin tapauksessa Lukemisen edistyminen ja lukutaidon edistyminen tarkoittavat samaa ohjelmaa. Englanniksi ohjelman nimi on Reading progress.

Lukutaidon edistymisen löydät Teamsista

Oppimisen apuohjelmat löydät Teamsin tehtävistä, kun sinulla on käytössäsi Luokka- Teams.

Teamsin Tehtävien oppimisen apuohjelmista löytyy mm. lukutaidon edistyminen apuohjelma.

 

  1. Mene omaan Luokka-Teamsiin, johon aiot luoda tehtävän
  2. Valitse Tehtävät-kanava
  3. Klikkaa Luo-painiketta ja valitse oppimisen apuohjelmista Lukutaidon edistyminen
  4. Lisää lukemistehtävä valitsemalla teksti, jonka opiskelijoiden tulee lukea. Voit ladata oman tiedoston, valita valmiin tekstin kirjastosta (englannin kieli) tai antaa tekoälyn luoda sinulle valmis teksti
  5. Aseta tehtävän ohjeet ja määräaika.
  6. Klikkaa luo tehtävä
Lukemisen edistämisen tehtävään voit tuoda oman tekstin Word-, tai Pdf-tiedostona, luoda oman tekstin tekoälyn avulla tai selata mallikirjastoa.

Lukemisen edistämisen tehtävään voit tuoda oman tekstin Word-, tai Pdf-tiedostona, luoda oman tekstin tekoälyn avulla tai selata mallikirjastoa.

Opiskelijan näkymässä hän palauttaa suorituksensa nauhoittamalla ja lukemalla tekstin. Hän myös näkee suorituksensa tuloksen suoraan Teamsissa. Opettaja puolestaan voi arvioida ja seurata opiskelijan kehittymistä ja antaa yksilöllistä palautetta tehtävästä.

Teamsin lukemisen edistäminen voisi olla hyvää harjoitusta kielten opetukseen. Ammattitekstien ja –sanastojen lukeminen ääneen on hyvää harjoitusta ammattiin opiskeltaessa. Opiskelijoilla voi olla usein haasteita esitelmien tai puheiden pitämiseen, jolloin rauhassa ja itsekseen harjoittelu voi antaa rohkeutta opiskelijalle puhua vieraalla kielellä. Opiskelijan ei tarvitse myöskään ladata erillisiä ohjelmia omille laitteilleen vaan puheen voi nauhoittaa suoraan Teamsissa.

Opettajalle tehtävien läpikäynti suoraan Teamsissa helpottaa ja nopeuttaa arjessa työskentelyä. Opettaja myös näkee opiskelijan oppimisanalytiikkaa Teamsin Insights-kanavalla.