Moni opettaja on kaivannut nopeaa ja helppoa videoeditointiohjelmaa ja nyt sellainen on käytettävissä edu.tampere.fi-tunnuksilla. Ohjelma on käytettävissä sekä selaimella että sovelluksella. 

Clipchampin selainversion löydät M365-ohjelmista Startti-sivun kautta:

Clipchamp löytyy Microsoftin M365-ohjelmista.

Lisäksi löydät Clipchampin sovelluksen tietokoneeltasi (Win 11) tai voit ladata sen käyttöösi Microsoft Storesta maksutta (Win 10). Mobiilisovellus on saatavilla iOS-laitteille. Näihin palveluihin kirjaudutaan oppilaitoksen tunnuksilla eli edu.tampere.fi-tunnuksilla. Tekemäsi videot tallentuvat omaan OneDriveesi Videot-kansioon. 

Clipchampilla on helppo editoida videoita, nauhoittaa ruutua, tehdä esityksiä ja opetusmateriaalia. Editorilla voit myös tekstittää videoita ja luoda tekoälyn avulla puhetta. Ainakin omissa kokeiluissani ei vielä suomenkielinen automaattinen tekstitys vielä toiminut aivan niin täydellisesti kuin oli ajatellut, mutta hyvä apu sekin on tekstittämisen alkuun pääsemisessä. Jos siis kaipaat muutakin sisältöä kurssiesi videokokoelmiin kuin Teams-tallenteita, Clipchamp kannattaa ilman muuta ottaa käyttöön!