Moodle päivittyi kesän aikana ja moni toiminto vaihtoi paikkaa. Käyttäjän näkökulmasta isoimmat muutokset ovat navigaatioiden uudistumisessa eli vasemman reunan toiminnot ja ratasvalikot poistuvat. Ne siirtyivät sivun yläosaan tai keskialueelle omiksi valikoikseen. Näin toimintoja ei tarvitse etsiä aivan niin monen mutkan takaa kuin aikaisemmin. Myös muokkaustilan laittaminen päälle on jatkossa helpompaa.

Nuolella merkityt Moodlen navigaation muutokset.

Aikaisemmin oikeassa reunassa näkyivät lohkot, joihin voi laittaa esimerkiksi ePerusteet ja opettajien yhteystiedot. Uudistuksessa lohkot saa halutessaan piiloon. Uudistus voi olla hyvä näkymän selkeyttäjä, mutta ainakin opettajan yhteystiedot laittaisin kurssin alkuun, jotta ne eivät jää opiskelijalta huomaamatta.

Uudistuksista voi antaa palautetta Digikehittäjien Teams-ryhmässä (kirjautuminen edu.tampere.fi-tunnuksilla) ja akuuteissa ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen. Osaavan Tredun Moodle-ohjeita tullaan päivittämään alkusyksyn aikana.