Moodle päivitetään uudempaan 4.1.-versioon heinäkuussa 10.7.2023.  Tämä aiheuttaa muutaman tunnin käyttökatkon tuona päivänä. Päivitys takaa järjestelmän tietoturvallisuuden ja tuo uusia ominaisuuksia. Työtilojen toimivuuteen tai käyttämiseen tällä ei pitäisi olla vaikutusta.

Kesälomien jälkeen Moodlen toimivuudesta voi antaa palautetta mm. Digikehittäjien Teams-ryhmässä (kirjautuminen edu-tampere.fi-tunnuksilla).

Näkyvin muutos tulee olemaan käyttöliittymässä, johon tulee parannuksia käytettävyyteen ja saavutettavuuteen. Käyttäjän näkökulmasta isoin muutos on että navigaatiot uudistuvat eli vasemman reunan toiminnot ja ratasvalikot poistuvat. Jatkossa ne tulevat olemaan sivun ylänavigaatiossa ja keskialueella omina valikkoinaan. Uudistuksista tulee tarkempia ohjeita ja vinkkejä Osaavaan Treduun alkusyksyn aikana. Voit myös lukea Mediamaisterin sivuilta uusista ominaisuuksista jo nyt.

Moodle-logo