Syksyn 2022 ITK-konferenssin juhlapuheissa pohdittiin opetuksen tulevaisuutta ja myös Metaverse-termiä. Tredun järjestämässä Hololens-työpajassa nähtiin yksi esimerkki siitä, mitä opetus ja kokoustaminen voi tulevaisuudessa olla, kutsuttiinpa sitä nimellä Metaverse tai ei.

Tredun atk-suunnittelija Arttu Miettunen osallistui työpajaan Hololensien Mesh-sovelluksen kautta. Meshiä testanneista osa yllättyi, että Arttu osallistuikin kokoukseen omalta työpisteeltään Tampereelta eikä ollut lähelläkään konferenssitilaa.

Teknisesti kokoustaminen Meshissä onnistui hyvin, joten tulevaisuudessakin demoamme Hololensien mahdollisuuksia samalla tavalla.

Myös painokonepelistä saatiin ensimmäiset maistiaiset

Tredu ja Virtual Dawn tekevät yhdessä peliä painokoneen käytön opiskeluun. Tästäkin saatiin ensimmäiset kokemukset Tredun työpajassa ITK:ssa. Lue lisää peliprojektista: Tredussa painokoneen käyttöä opiskellaan pian älylasit päässä (Linkki avautuu uudessa välilehdessä).

 

 

Printmaster XR -logo