Turva-projektissa teemoina ovat olleet esim. kiusaamiseen puuttuminen ja antirasismi. Näihin teemoihin liittyen hankkeessa on tehty Ammattiosaajan työkykypassiin

  • Järjestyssäännöt tutuiksi
  • Kiusaamiseen puutuminen ja
  • Normit suoriksi -tehtäväkortit

Tehtäväkortteja tehtäessä huomattiin, että kaikkea tarkoitukseen sopivaa aineistoa ei ole saatavilla. Lisäksi haluttiin lähdeaineistosta mahdollisimman monipuolinen. Tredun hankeryhmä päätyikin tekemään yhdessä Saskyn kanssa Yhdenvertaisuus-videopodcastin. Videopodcast toteutettiin haastattelupohjaisena. Haastateltavina Yhdenvertaisuusjaksossa oli 8 luokkalainen lyhytkasvuinen poika Samuel, Valmaopiskelija Ethar sekä Tredun ammatillinen ohjaaja Kelen. Haastattelijana toimi Aatu Itkonen.

Podcast kuvattiin Tredun Santalahdentien toimipisteessä. Hanketyöntekijät hankkivat haastateltavat ja tuotantopalvelua ostettiin tuottaja Aatu Itkoselta. Videopodcastin voi katsoa jutun lopusta ja se löytyy myös Tredun Youtube-kanavalta. Saavutettavuuden parantamiseksi video on tekstitetty.

Kiusaamiseen puuttumiseen malli on valmistumassa. Kiusaamiseen puuttumiseen mallin pohjana on OPH :n julkaisu Kiusaamisen vastainen työ koulussa ja oppilaitoksissa (2020).

Hanke kuuluu Oikeus osata -kehittämisohjelmaan – hakuryhmään 2. Hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja osallisuuden vahvistaminen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Hyväksyn

 

Teksti: Tuula Grönfors

Kuva: Pixabay