Microsoftin 365 -ympäristön PowerPointilla saat lisättyä tekstityksen helposti esitykseesi ja parantaa sen saavutettavuutta. Tredussa työpöytäsovelluksessa ominaisuus ei toimi, sillä niissä on vanhempi versio. Käytä siis tässä tapauksessa aina selainversiota.

Tekstitystä voit käyttää esittäessäsi materiaalia opiskelijoille olit sitten lähiopetuksessa tai esität materiaalia Teamsin välityksellä. Tekstitetyn videon saat kun teet esityksestäsi vaikkapa Teams-tallenteen. Powerpointin voi tallentaa videoksi myös muilla ruuduntallennusohjelmilla kuten OBS:llä. Tällöin sinulla on esityksestä saavutettavampi videomateriaali. Huomioithan kuitenkin, että tekstitys tallentaa kaiken puheesi, jolloin se ei siis välttämättä tuota täydellistä tekstitystä. Videona materiaali on kuitenkin aina saavutettavampi, jos sitä voi katsoa monenlaiset käyttäjät.

Näin lisäät tekstityksen Powerpointiin:

1. Valitse välilehdeltä Diaesitys
2. Valitse Käytä tekstityksiä aina-valikko
3. Valitse puhuttu kieli ja tekstityksen kieli
4. Valitse näkyykö tekstitys dian päällä vai dian ala- tai yläpuolella
5. Käynnistä diaesitys ja aloita esityksesi

Nuoli osoittaa Powerpointin Käytä tekstityksiä aina-kohtaa