Tredun digitiimi päivysti tilannehuoneessa joka arkipäivä viimeisimmänkin etäopetusjakson ajan eli 8.3.-5.4.2021. Kyseessä oli henkilökunnalle suunnattu palvelu, jossa saattoi tulla kysymään vinkkejä Tredun digitaalisten työkalujen käyttöön ja apua mahdollisiin ongelmatilanteisiin. Tilannehuone piti virtuaalista majaansa Teams-kokouksessa, johon oli jaettu linkkiä sähköpostissa, Wilmassa ja useammassa Teamsin tiimissä.

Kevääseen 2020 verrattuna osallistujia oli huomattavan paljon vähemmän, mikä oletettavasti kertoo siitä, että etäopetus sujuu jo vanhalla rutiinilla ainakin tekniikan osalta.

”Olen saanut hyviä vinkkejä, pieniä teknisiä juttuja, jotka ovat helpottaneet työskentelyä” kommentoi liiketoimintaa opettava Marjo Lamminen.

Aivan jokaiseen tilannehuoneeseen ei asiakkaita riittänyt, mutta toivottavasti tämä kertoo siitä ettei ongelmia henkilökunnalla ollut.

Digikehittäjien tiimi aktivoitui etäopetuksen alkaessa

Kaikille tredulaisille ja lukiolaisille avoimeissa Digikehittäjien Teams-tiimissä keskustelu aktivoitui etäopetuksen alkaessa. Tiimin hyvä puoli on siinä, että neuvoja voi kysellä itselleen sopivaan aikaan. Hienoa oli jälleen huomata, että henkilökunta neuvoo aktiivisesti toisiaan ongelmatilanteissa ja jakaa vinkkejä.

”Sieltä saa nopeasti asiantuntevaa apua ja opastusta pulmaan kuin pulmaan – tai asian vireille, jos ongelma oli niin harvinainen ettei se johtunutkaan tiedon tai taidon puutteesta.” kertoo media-alan opettaja Juhani K. Anttila.

Digikehittäjien toiminta jatkuu edelleen, joten siellä kannattaa esittää kysymyksiä varsinkin jos ei ole ihan varma kenelle asia kuuluu. Julkisissa kysymyksissä ja vastauksissa on sekin hyvä puoli, että niistä voivat oppia muutkin kuin kysyjä.

Koulutukset jatkuvat digityövälineistä

Etäopetusjakson aikana pidettiin koko opetushenkilökunnalle suunnattuja koulutuksia esimerkiksi Teamsin opetuskäytöstä. Asiakkaiden toiveesta yhdessä koulutuksessa keskityttiin ainoastaan pienryhmätilojen eli breakout roomien käyttöön.

Kaikille avointen koulutusten lisäksi voit tiedustella omaa koulutusta tiimillesi. Nämä koulutukset voidaan räätälöidä juuri teidän omien tarpeittenne ja aikataulujenne mukaan. Esimerkiksi Teams- ja Moodle-koulutuksista voitte ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen eli Ville Palkiseen (mieluiten Teamsin chatissa).