Pancho Villa -ravintoloita on Suomessa 30. Tredu kouluttaa Pancho Villalle ravintolaesimiehiä koko Suomen laajuisesti. Yhteistyö majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon kehittämisessä on ollut tiivistä ja antoisaa.

Tammikuussa starttasi toisen kerran Tredun kanssa yhteistyössä toteutettava majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto. Tämän vuoden ryhmään osallistuu oppisopimuksella 20 Pancho Villan esimiestä ja edellisessä, vuonna 2017 toteutetussa koulutuksessa oli 12 osallistujaa. Esimiestyön opinnot kestävät reilun vuoden.

– Koulutuksen toteutus on suunniteltu yhdessä Pancho VIllan kanssa, huomioiden yrityksen tarpeet sekä alan kiireet ja sesongit. Yhteistyötä pidetään yllä säännöllisillä palavereilla. Jokaisesta lähipäivästä kerätään palautetta, jonka avulla pyritään reagoimaan asioihin nopeasti ja ketterästi, lehtori Sanna Kattelus kertoo.

Esimieskoulutuksen hybridimalli

Pancho Villan kanssa yhteistyössä on kehitetty majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkintoon uudenlaista hybridimallia, jossa opiskelija voi osallistua opetukseen etäyhteyden välityksellä tai saapumalla lähiopetukseen.

– Opiskelijat osallistuvat opetukseen eri puolelta Suomea. Matkustamisen ja hotellimajoituksen vähentäminen tuo isoja säästöjä yritykselle, kun opetukseen osallistuminen on mahdollista Teamsin kautta. Opetukseen osallistumisesta ei tarvitse luopua, vaikka olosuhteet eivät mahdollistaisi paikanpäälle tulemista. Verkkotyökalut on otettu lämpimästi vastaan ja niitä hyödynnetään myös ravintoloiden henkilöstön etäpalavereissa. Palaverien tallentaminen poissaoleville helpottaa tiedon jakamista, Sanna kuvailee.

Esimiesopiskelijat organisaation toiminnan kehittäjinä

Organisaation toiminnan kehittäminen yhdessä Pancho Villan johdon kanssa on merkittävää. Henkilöstön esimiesopinnoista hyötyy koko organisaatio, ei pelkästään yksittäinen ravintola, esimies tai opiskelija. Jokaisella Pancho Villan esimiesopiskelijalla on mahdollisuus vaikuttaa organisaation prosesseihin opintojen yhteydessä. Yritys panostaa kehittämiseen antamalla resursseja, työaikaa sekä luvan kokeilla ja kehittää.  Tredun rooli on tuoda teoriaa, näkökulmia, malleja, ideoita ja ohjausta kehittämisprosessin tueksi.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon kehittämisessä mukana
Oppisopimuskoulutuksen tuotekehitysmalli Tredussa -projekti (2019 – 2021) sekä Ideasta tuotteeksi -tuotteistamisen mallinnus Moodlessa.

Ideasta tuotteeksi -vaikuttavia koulutuksia tuotteistamalla!
Klikkaa tästä itsesi tuotteistamisen maailmaan

Lisätiedot:
lehtori Sanna Kattelus
projektipäällikkö Hanna Orava