Tredun ja Tampereen kaupungin lukioiden Moodlen ulkoasua päivitetään nykyaikaisemmaksi kesäkuussa. Käyttöön otetaan Mediamaisterin Pinja-teema, joka on käytössä jo useassa muussakin ammattiopistossa.

Oman erillisen Moodle-teeman päivittämisen ja ylläpitämisen sijaan pääsemme hyödyntämään yhteistä kehitystyötä.

Kuvakaappaus testikurssilta, jossa on käytetty ruudukkomallia. Valokuvat on haettu osoitteesta helsinkikuvia.fi. Ruudukon avulla Moodlesta on mahdollista saada hieman visuaalisempi.

Uutta teemaa voit testata jo kaikissä työtiloissasi kirjautumalla Moodleen tämän linkin kautta: https://moodle.tampere.fi/my/?theme=tredu_pinja. Tämä linkki ei tee työtiloihin lopullisia muutoksia.

Kehitystyö jatkuu palautteiden perusteella

Tredun Digikehittäjien Teams-kanavalla julkaistiin kysely, jossa sai antaa palautetta uudesta Pinja-teemasta. Näiden palautteiden ja asiantuntijoiden avulla teemasta on nyt jo toinen versio testattavissa.

Pieniä parannuksia on luvassa, mutta kokonaiskuva alkaa jo hahmottua. Käyttäjäpalautetta voi edelleen jakaa esimerksiksi edellämainitussa Teams-tiimissä.

Kuvakaappaus Henna Leivon taloustiedon kurssilta. Pinja-teema mahdollistaa koko sivun kokoisen taustakuvan asettamisen.

Mikä muuttuu päivityksessä?

Työtilojen sisältöön päivitys ei vaikuta. Kaikki materiaali ja aktiviteetit löytyvät työtiloista kuten ennenkin. Painikkeisiin ja niiden sijaintiin saattaa tulla pieniä muutoksia, mutta samat toiminnallisuudet kyllä löytyvät jatkossakin.

Sen sijaan koko Moodlen laajuisten työtilamallien (template) käyttö helpottaa uusien työtilojen luomista, sillä näiden mallien avulla esimerkiksi etenemisen lohkot tai opettajien ohjeet saadaan kaikkiin uusiin työtiloihin näkyville. Työtilamalleja voidaan luoda tarvittaessa myös aloittain tai lukioittain. Tästä kerrotaan tarkemmin Osaavassa Tredussa, kun toiminto on aktivoitu.