Ville Palkinen aloitti uudessa työtehtävässä Tredun verkkopedagogina 11.5. Verkkopedagogin tehtävänä on kehittää sähköisiä palveluita ja digitaalisia työvälineitä sekä lisätä opettajien osaamista näiden käytössä.

”Tredussa on jo nyt käytössä monipuoliset digitaaliset työvälineet ja tänä poikkeuksellisena korona-aikana on ollut hieno huomata, että opetushenkilökunta on niitä myös hyödyntänyt aktiivisesti työssään” kommentoi Palkinen.

”Koen, että ensisijainen tehtäväni on jatkossakin tukea opettajia digitaalisten työvälineiden pedagogisesti mielekkäässä käytössä ja varmistaa, että nyt hankittua osaamista sovelletaan myös lähiopetukseen siirryttäessä.”

Palkinen siirtyi verkkopedagogiksi Smart Tampere Digiohjelman projektipäällikön tehtävistä, jossa hänen tavoitteenaan oli kehittää digitaalisia oppimisympäristöjä koko toisella asteella eli Tredussa ja Tampereen lukioissa. Suurimman osan työurastaan hän on työskennellyt opettajana ja viimeksi yhteisten aineiden opettajana Tredussa.

”Ammatillisen koulutuksen kenttä on tuttu oman opetustyöni kautta ja lisäksi olen itse opiskellut ammattiopistossa puusepänalaa ja media-alaa. Kaikilla aloilla varmasti voidaan digitaalisia työvälineitä hyödyntää, vaikka täysin samat toimintatavat eivät kaikille sopisikaan.”

Verkkopedagogi myös kouluttaa henkilöstöä ja tuottaa koulutusmateriaalia käytön tueksi. Oleellinen osa työtehtävää on Tredun digitiimin tiimivastaavana toimiminen.

”Tredun digitiimin hienosti toimivan yhteistyön ansiosta olemme saaneet koulutukset järjestettyä etänä. Uskon, että tästä keväästä vakituiseen käyttöön jäävät Teamsin avulla pidetyt koulutukset ja niistä tehdyt tallenteet. Ei liene järkevää, että opettajat vaihtavat toimipistettä kesken päivän päästäkseen tietokoneluokkaan tuijottamaan ruutua, jos saman koulutuksen voi järjestää tehokkaasti myös etänä. Toki työpajamuotoisia koulutuksia jatkossa järjestetään livenä.”

Digitaalisen työn vastapainoksi Palkinen harrastaa analogisempia asioita vapaa-ajallaan.

”Koiran kanssa lenkkeily on jokapäiväistä ohjelmaa, mutta sen lisäksi harrastan kohopainoa ja nahkatöitä. Tuskin maltan odottaa, että pääsen viimeistelemään vyönsoljen, jonka valoin henkilökunnan korupajassa keväällä. Valitettavasti sitä ei ole etätyövälineillä pystynyt kiillottamaan.”

Villen ja koiransa Lyylin tapaat usein Kaupin metsässä.

Ota yhteyttä Villeen Teamsin chatilla, jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi Moodlesta, Teamsista ja niiden opetuskäytöstä.