Käyttäjäryhmien tekeminen tiimeihin, joissa on paljon jäseniä, on hyvä lisä viestien imoitusten kohdentamiseen juuri oikeille henkilöille.

Tredun tiimien yhteisessä Teams-tiimissä jäseninä ovat mm. tiimikokeilun eri vaiheissa mukana olleitten tiimien tiimivastaavat ja esimiehet. Jokaiselle tiimikokeiluvaiheelle on tehty oma kanava ja nyt tämän kevään kokeilussa mukana olevat on koottu yhteen käyttäjäryhmään. Aiemmin kohdennettuihin viesteihin on pitänyt poimia jokainen kulloiseenkin kokeiluun osallistuja erikseen, nyt kaikki 24 hlöä saa merkittyä viestiin kätevästi kertamerkinnällä.

Muutama huomionarvoinen asia käyttäjäryhmien/tunnisteiden tekemisessä:

  • Itse käytin käyttäjäryhmälle kanavan nimeä, mistä seuraa se, että kun viestiin @-merkitsee osallistujia, pitää huomata, että valitsee käyttäjäryhmän/tunnisteen eikä kanavaa:
  • Käyttäjäryhmän/tunnisteen nimi saa olla vain 25 merkkiä, mikä on aika vähän.
  • Käyttäjäryhmälle/tunnisteelle saa lisättyä perustamisvaiheessa enintään 10 henkilöä. Kun tunnisteen on ensin perustanut, pääsee ryhmään kuitenkin heti muokkaamaan ja sitä kautta lisäämään lisää henkilöitä mukaan.