Käytän paljon erilaisia teknisiä ”vempeleitä” opetuksessa mutta tärkeimpänä välineenä pidän edelleen vuorovaikutusta. Älytaulut videotykkeineen, valkotaulut tusseineen ja liitutaulut liituineen ovat kuitenkin vain opetuksen visualisoinnin ja ymmärtämisen apuvälineitä.

Kannatan tarvelähtöistä digiloikkaa ja kokeilukulttuuria ja yritän hyödyntää paljon muitakin ”vempeleitä” mitä on tarjolla. Onneksi Tredu on sen verta iso tekijä, että täällä on kaikenlaista saatavilla, kun vaan pyytää ja kyselee. Kirjastosta voi lainata monenlaista laitteistoa (360-kameraa, videokameroita, kamerajalustoja, tietokoneita), ATK-tuelta saa aina apua hullujenkin ideoiden toteuttamiseen (esim. opetusten streamaus) ja välineistöä (esim. Applen tietokone ja VR-lasit) muista toimipisteistä. Erilaisten hankkeiden kautta hommattuja laitteita voi myös kysellä lainaan (GoPro -kamera) ja onnekkaana toimintatonnin saajana hommasin opetukseen esim. 360-kameran.

Ruudunkaappaus suunhoidon osaamisalan esittelyvideosta Youtubesta.

Opetuksen visualisoinnista puhutaan paljon ja seuraava esimerkki tulee Suunhoidon osaamisalasta, jossa toteutimme esittelyvideon. Käytimme non-stop kuvaukseen 360-kameraa ja GoPro-kameraa lyhyissä videoissa. Videon kuvat olen piirtänyt iPad Pro:lla ja samalla laitteella hoidettiin videon editointi ja äänitys. Rohkeasti vain kokeilemaan erilaisia asioita.

Linkki: https://youtu.be/1XWdAzIiAoc