Kuvakaappauksia Adobe Premiere Clip -sovelluksesta.

”Mitä työkalua kannattaa käyttää, jos haluan editoida kännykällä vaikkapa opetusvideota?” Tämän kysymyksen esittäjä ei todennäköisesti halua kuulla, että vaihtoehtoja on monia ja sen kun testaa vain.

Sen sijaan suosittelen kokeilemaan Adobe Premiere Clip -sovellusta. Tämä ei missään tapauksessa ole monipuolisin tai paras markkinoilla oleva editointisovellus mobiililaitteille, mutta peruseditointi onnistuu sillä hyvin.

Mitään vesileimoja tai muita mainoksia lopulliseen videoon ei myöskään tule, ainakaan jos kirjautuu sisälle edu-tunnuksilla.

Jos tuntuu, että Premiere Clipissä ei ole tarpeeksi ominaisuuksia omiin tarpeisiisi, kannattaa tutustua Premiere Rushiin tai Premiere Prohon.

Kaikki lähtee ideasta

Kannattaa jo ennen kuvauksen aloittamista miettiä millaisen lopputuloksen haluaa. Jos kuvaa jonkinlaisen käsikirjoituksen mukaan, ei editointivaiheessa tarvitse harmitella puuttuvia otoksia.

Varsinaisen editoinnin työnkulku voisi olla esimerkiksi seuraava:

  1. Lataa Adobe Premiere Clip sovelluskaupastasi
  2. Kirjaudu sisään edu-tunnuksilla
  3. Lataa kuvaamasi videot sovellukseen
  4. Siirrä videot oikeaan järjestykseen
  5. Leikkaa tai trimmaa tarvittaessa
  6. Lisää musiikki
  7. Tallenna valmis video ja julkaise se vaikkapa Moodlessa.

Hauska lisäominaisuus Premiere Clipissä on se, että voit lisätä oman vesileiman videoittesi päälle. Tietenkin Tredun logo voisi olla hyvä vaihtoehto opetusmateriaaleihin.