Kävimme kesäkuussa tutustumassa Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden Voimakadun toimipisteen uuteen Kipinä-videokuvausstudioon. Studiolla tehdään mm. asiakkaiden videoesittelyitä ja Typan valmennusvideoita. Studion suunnittelijana toimii OMA-valmentaja Antti Salmi. Hänen lisäkseen videoita tekee medianomitaustainen työntekijä.

Antti kertoi meille studion varustuksesta. Sinne on asennettu ääntä eristävä verho ja valkoinen taustakartonki. Studio valaistaan kolmella studiovalolla. Videot kuvataan joko video- tai järjestelmäkameralla ja niiden muokkaukseen käytetään Adobe Premiereä. Hyvässä videokuvaustilassa tärkeää onkin juuri kaiunpoisto ja valaistus.

Kun tekniikka on kunnossa, on videoiden tekeminen helpompaa. Iso osa työtä on asiakkaan ohjaaminen, neuvominen ja kannustaminen itse kuvaustilanteessa. Työnhakuvideoita tehdään esim. sellaisten asiakkaiden kanssa, joilla on pitkä tauko työhistoriassa. Videon avulla voi esitellä itsestään jonkin erityistaidon tai kiinnostuksen kohteen, joka täydentää perinteistä CV:tä. Asiakkaita opastetaan myös käsikirjoituksen tekemiseen osaamisen tunnistamisen ja markkinoinnin näkökulmista.

Antti Salmi on tehnyt studiolla myös uuden OMA-koutsaus valmennusvideon itsensä työllistämisestä.
Videoon liittyy myös kysymyksiä, jotka asiakas voi lähettää etukäteen valmentajalle. Näin säästyy aikaa itse tapaamisessa, kun asiakas on tutustunut aiheeseen ennalta ja valmentajalla on jo käsitys asiakkaan tilanteesta.

Suuret kiitokset Antille esittelystä! Saimme hyviä vinkkejä ja esimerkkejä Sammonkadun tietokeskuksen videoeditointitilan toimintaan. Tästä on hyvä jatkaa kesän jälkeen.