Teamsin käytön aloittaminen on helppoa. Mene osoitteeseen startti.tredu.fi ja klikkaa Teams-palkkia. Kirjaudu edu-tunnuksilla (etunimi.sukunimi@edu.tampere.fi ja wilma-salasana).

Jos sinut on jo lisätty johonkin tiimeihin, näet ne vasemman valikon Tiimit-painiketta klikkaamalla.

Lataa sovellukset tietokoneelle ja kännykkään

Vaikka suurin osa Teamsin ominaisuuksista toimii vallan hyvin selaimellakin, kannattaa työpöytäsovellus ladata tietokoneelle. Siten varmistat, että esimerkiksi verkkokokouksissa sinulla on kaikki ominaisuudet käytettävissä. Esimerkiksi työpöydän jakaminen ei kaikilla selaimilla toimi.

Myös kännykkään tai tablettiin sovellus kannattaa ladata, jos haluat olla tavoitettavissa myös toimiston tai työpisteen ulkopuolella. Aina ei tietenkään tarvitse olla tavoitettavissa, mutta mobiililaitteilla voi hoitaa monia asioita nopeasti ilman tietokoneen avaamista. Esimerkiksi viestintä kollegojen kanssa on mobiilisovelluksen kautta nopeaa ja helppoa.

Työpöytäsovelluksen latauspainike löytyy omaa kuvaa (tai nimikirjaimia) klikkaamalla.

Työpöytäsovelluksen latauspainike löytyy vasemmasta palkista ja myös kuvan osoittamasta kohdasta. Lataus ja asentaminen onnistuu sekä työkoneissa että kotikoneella. Muista käyttää kirjautumiseen wilma.tunnus@edu.tampere.fi-osoitetta.

Mobiililaitteisiin saat Teamsin sovelluskaupasta. Sovellus on ilmainen, joten työpuhelimeen ei luottokorttitietoja tarvitse syöttää. Jos työpuhelimesi on vanha Windows-puhelin, ei siihen saa Teamsia. Kannattaa neuvotella heti esimiehen kanssa uuden puhelimen hankkimisesta.