Jos teet jotain vähänkin haastavampaa Excelillä, Wordilla tai Powerpointilla, haluat todennäköisesti käyttää työpöytäsovellusta etkä näiden ohjelmien online-versioita. Oletuksena Teams kuitenkin avaa tiedostot upotettuna Teamsin sisälle, ja tästä näkymästä vaatii useampia (2) klikkauksia että saat tiedoston auki työpöytäsovelluksessa.

Voit kuitenkin asettaa oletukseksi että kaikki Excel-, Word- ja Powerpoint-tiedostot avataan suoraan työpöytäsovellukssa. Mikäli haluat, että ne avautuvat Teamsin sijaan online-versiossa eli selaimessa, voi tämänkin asetuksen tehdä.

Ohjeet mistä avausasetukset löytyvät

Asetuksista voit määritellä mihin tiedostot oletuksena avautuvat. Vaihtoehdot ovat Teams, työpöytäsovellus ja selain.

Teamsin tiedostonäkymästä voit valita missä haluat tiedoston avata, mutta kannattanee tehdä niin että laittaa oletukseksi sen mitä käyttää ja tarvitsee eniten.

Ohjeet miten avataan tiedosto selaimeen

Kolmen pisteen takaa löydät vaihtoehtoja myös siihen mihin tiedosto avautuu.

Huomaa, että nämä asetukset löytyvät vain Teamsin työpöytäsovelluksesta. Sitä kannattaa muutenkin aina ensisijaisesti käyttää.