Joulukuu yllätti allekirjoittaneen, joten vasta hieman myöhässä ryhdyin tutkimaan digitaalisten joulukalenterien tarjontaa. Yllätyksekseni useampia laadukkaanoloisia palveluita löytyi googlettamalla helposti. Muutama vuosi sitten vastaavaa tarjontaa ei ollut kun asiaa silloin viimeksi selvittelin.

Päädyin kokeilemaan MyAdvent-kalenteria sillä perusteella, että heidän kotisivunsa näytti miellyttävältä ja demokalenteri tuntui toimivan nätisti. 

Joulukalenterin luukkuihin pystyy lisäämään kuvia, tekstiä ja YouTube-videoita, joten monipuolista sisältöä kalenterin avulla voi jakaa. Suurin haaste tässä lienee se, että miten keksii kaikkiin luukkuihin järkevää sisältöä, jos kalenterin aihe on kovin tarkkaan rajattu. 

Testikalenteri Tsernobylista

Itse päädyin tekemään kalenterin hieman synkemmästä aiheesta eli Tsernobylista ja Pripjatista. Kuvat ovat itseottamiani viime keväältä. 

Joulukalenteri. Kuvassa Pripjatin huvipuisto
Joulukalenteri

Kalenteri toimii siinä mielessä hienosti, että luukkuja ei pääse etukäteen kurkistelemaan. Siten koko joulukalenteria ei tarvitse saada kerralla valmiiksi, vaan sitä voi täydentää vielä joulukuussakin. 

Hyödynnä kalenteria opetuksessa

Ensi vuonna lupaan tehdä kalenterin, jossa jaetaan vuoden 2019 (minun mielestäni) parhaat digivinkit. Jokainen opettaja varmasti keksii omasta aineestaan hauskoja ja opettavaisia juttuja, joita voisi jakaa kalenterin muodossa.

Ehkä tällainen projekti on mukavampi tehdä yhdessä kollegojen kanssa? Joka tapauksessa teknistä osaamista vaaditaan melko vähän, mutta hyvä sisältö on oleellista ja sen keksiminen on varmasti hauskempaa ja helpompaa yhteistyönä.