Pedatorin 2018 polkaisi väkevästi käyntiin luova johtaja Mikko Kalliola, jonka sanoma oli kiteytettynä se, että matka muutokseen koostuu monista pienistä peräkkäisistä tavoitteen suuntaisista tekemisistä. Muutos lähtee käyntiin, kun valitaan riittävän pieniä, tavoitettavissa olevia tavoitteita ja tehdään niitä riittävän monta peräkkäin. Yksilön näkökulmasta muutos tulee niistä asioista joihin voi itse vaikuttaa eli omaan itseen ja oman itsen hallinnan kautta mahdollisesti myös toisiin ihmisiin. Onnistumisia ja positiivista asennetta kannattaa vaalia, jokainen on, kuten vanhan sanonta sanoo, oman onnensa seppä.

Kuvaaja: audiovisuaalisen viestinnän opiskelijat Roosa Kulju ja Mira Pekkala

Samoja onnistumisia ja positiivista asennetta oli nähtävissä myös Pedatorin esittelypöydissä. Tarjolla oli vr-lasien kautta nosturin käyttöä ja autokorjaamoon tutustumista, opettajien yhteistyönä perustetun virtuaalisen hoivakodin ja sen asukkaiden hyödyntämistä opetuksessa, kotikansainvälisyyden ideointia, älykkäitä oppimisympäristöjä yhteistyössä yritysten kanssa, henkilökohtaistamisprosessin selkeyttämistä yhteisten pikaperehdytysten kautta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuuttaa, Taitajia ja vaikka mitä. Osaamista ja ideoita jaettiin ja vaihdettiin, mielenkiintoisia keskusteluja käytiin, tehtiin näkyväksi pieni osa kaikesta siitä hienosta työstä, jota meillä tehdään!

Ja meidän opiskelijat, niin taitavia! Hoitivat streamauksen, kuvauksen, valaistuksen, äänentoiston, juonnon, tilajärjestelyt, järjestyksenvalvonnan, sekoittivat mocktailit, tarjoilivat suolapalat ja lisäksi vielä ny-yrittäjät myyntitykkeinä omissa pöydissään. Kerta kaikkiaan onnistunut iltapäivä.

Pedatorin kruunasi Tredupositiivarien ja Pedapositiivarin 2018 julkistaminen, onnittelut Soile Ykspetäjä, Timo Hyvönen ja Jesse Torra!

Pedatori streamattiin ja tallenne on katsottavissa Tredun Youtube-kanavalla.