Toisen asteen opettajat ja henkilökunta opettelivat Teamsin ja muiden Office 365 -työkalujen käyttöä Santalahdentiellä. Tarjolla oli kaksi erillistä koulutusta sekä perustason osaajille että pidemmälle ehtineille.

Pasi Mustonen esittelee Teamsin toimintaa. 

”Office 365:n työkalut ovat kuin Lego-palikoita, joista kootaan Teamsissa talo”, kuvasi Microsoftin Pasi Mustonen Teamsin toimintaa koulutuksen aluksi. Teamsia voidaan myös ajatella käyttöliittymänä eri toimisto-ohjelmien käyttöön ja yhteistyöhön. 

Aamupäivän koulutuksessa käytiin läpi Teamsin peruskäyttöä, kuten uuden tiimin luomista ja asetuksia, videoneuvottelua, keskustelua ja asiakirjojen yhteismuokkausta. Microsoft Streamin toimintaa käsiteltiin myös. 

”Opettajat ovat kaivanneet mahdollisuutta jakaa videoita julkisesti, mutta varmuutta tämän toiminnon tulemisesta ei vielä ole”, kertoi Mustonen. Jo nyt oppilaitoksen sisällä Stream on monipuolinen työkalu videoiden jakamiseen, mutta julkisen jakamisen mahdollisuus vain organisaation sisällä on selkeä puute. 

OneNotea ja sen ominaisuuksia sivuttiin myös. Erityisesti syventävä lukuohjelma kiinnosti opettajia.

Teamsin tehtävätyökalu esittelyn ansiosta osa opettajista varmasti testaa tätä opiskelijoidenkin kanssa. Tulevaisuudessa Teamsissa annettut arvosanat olisi mahdollista siirtää yhteisen rajapinnan kautta suoraan Wilmaan tai Moodleen. Tämä olisi siinä mielessä hyvä ominaisuus, että päällekkäisen työn määrä vähenisi.

Teamsin monipuolinen hyödyntäminen

Iltapäivän koulutus oli suunnattu Teamsin käytössä pidemmälle ehtineille. Tavoitteena oli myös Teamsin uusien ominaisuuksien esittely. 

Koulutuksen tässä osiossa esiteltiin tarkemmin tiimin takana olevan Sharepoint-sivuston toimintaa. Jokaiselle tiimille luodaan automaattisesti oma Sharepoint-sivustonsa, jonne kaikki tiimissä jaetut materiaalit tallentuvat.

Tiimin tavallisten käyttäjien ei välttämättä tarvitse ikinä Sharepointissa käydä, mutta tiimin omistajalle saattaa tästä olla hyötyä. Esimerkiksi materiaaleja voi lisätä helposti kansioihin suoraan Sharepointiin. 

Tulevista muutoksista mainittiin esimerksi se, että kanavat voidaan määritellä näkyviksi vain tietyille käyttäjille. 

”Oi jospa oisin saanut olla mukana”

Jäikö harmittamaan, ettet päässyt osallistumaan koulutukseen tällä kertaa? Ei hätää, sillä Pasi tulee kouluttamaan meille vielä marraskuun 21. päivä Hepolamminkadulle ja 13.12. Sammonkadulle. Vielä on muutama paikka jäljellä, joten ilmoittaudu mukaan

Voit myös tilata oman koulutuksen tiimillesi Ville Palkiselta. Ota yhteyttä Teamsin pikaviestillä ajan sopimiseksi. Sähköpostillakin tavoittaa, jos viestin lähettäminen ei onnistu.