Ei hätää, maalaisjärjellä, kevyellä riskianalyysilla ja huolellisuudella opettaja selviää uudesta eurooppalaisesta tietosuoja-asetuksesta (General Data Protection Regulation, GDPR) eikä kenenkään tarvitse hermostua (PRKL).

Käsittelemme siis oppilaitoksessa henkilötietoja – ja se pitää tehdä lainmukaisesti, turvallisesti ja vain tarpeen mukaan.

Julkaisemme elokuussa Moodlessa pienen tietosuojakurssin Tredun ja Tampereen lukioiden opettajille. Kurssilla on perustietoja ja esimerkkitapauksia bussiretki-ilmoittautumisista ja opiskelijoiden arvioinnista opettajan päiväkirjan polttamiseen juhannuskokossa. Opit arvioimaan riskit ja toimimaan oikein henkilötietojen keräämiseen, käyttämiseen ja hävittämiseen liittyvissä asioissa.

Kurssin sisältö:

  • Mistä tietosuojassa on kyse
  • Sinun velvollisuutesi
  • Opiskelijan oikeudet
  • Näin hanskaat homman: turvalliset toimintatavat
  • Lisätiedon lähteitä

Tietopaketti on aina käytettävissäsi, kun tarvitset muistin virkistystä tietosuoja-asioissa.

Sitä ennen voit tutustua lyhyeen yhteenvetoomme tietosuojasta, seurata mediaa ja osallistua webinaareihin, joita monet eri tahot nyt tarjoavat.