kuvituskuva etreduKaikki Tredun toimipisteiden kautta kiertävä eTredun esittely. Tavattavissa verkkopedagogit, joilta voi kysyä verkko-opetusvälineiden käytöstä opetuksessa ns. matalalla kynnyksellä. Esittelyssä myös opetuskäytössä hyödynnettävää teknologiaa: 360-kamera, drone ja VR-lasit.

Mukana osassa kohteista myös kirjaston edustaja, jolta voi kysellä esimerkiksi valmiista aineistoista tai Tuberoomien välineistöstä.

Tässä lisätietoja verkkopedagogien kehittämisalueista https://osaava.tredu.fi/etredu/

Aikataulu:

25.8. Santalahdentie klo 13-15, tila: A017

2.9. Virrat klo 12-14, tila: opettajienhuone

7.9. Orivesi klo 12-14, tila: opettajienhuone

Kuru, sovitaan myöhemmin

14.9.Ylöjärvi klo 12-14 neuvottelutila Spektri 3.krs

15.9. Nokia (Kivimiehenkatu) klo 12-14 henkilökunnan taukotila

28.9 Lempäälä klo 9-11 aulatila ja Pirkkala klo 12-14 tilanteen mukaan

29.9. Kangasala klo 12-14, kirjasto

5.10. Hepolamminkatu klo 9-11 ja Mediapolis klo 12-14, ei vahvistettu

6.10. Ajokinkuja klo 9-11 ja Sammonkatu klo 12-14, ei vahvistettu

Muutokset päivitetään tälle sivulle.

Reissuvihko

15.9. Nokia (Kivimiehenkatu)

Nokialla Kivimiehenkadun toimipisteessä henkilökunnan taukotilassa käytiin innokasta keskustelua useammista aiheista. Dronelle löytyi käyttöä istutusten kuvaamisessa ja 360-kuvaukselle mietittiin kuvauskohteita. Myös VR-laseja kokeiltiin.

Dronekuvaa Nokialta:

Dronen kuvaa Nokian toimipisteestä

14.9. Ylöjärvi

Ylöjärven komeasta toimipisteestä otettiin heti ensimmäiseksi kuva dronella. Neuvottelutila Spectrissä oli Teams Rooms -järjestelmä, jonka toimivuutta piti heti kokeilla ja hyvinhän se toimikin. Sen avulla voidaan paikalla olevat kokouksen osallistujat näyttää etäosallistujille omana yhteytenään sen sijaan, että jonkun osallistujan kone on varattuna tähän tarkoitukseen. VR-laseja kokeitiin vierailumme aikana myös ja muutoinkin käytiin mielenkiintoisia keskusteluja verkko-opetuksen osaamistarpeisiin liittyen.

7.9. Orivesi

Orivedellä drone lennähti ensimmäiseksi taivaalle kuvaamaan toimipistettä. Ilman kummenpia tuumailuja otettiin myös 360-kamera hyötykäyttöön ja kuvattiin oppimisympäristönä toimivat työstökonetilat ja autohalli.

– – –

2.9. Virrat

Virroilla keskustelua käytiin dronella otettujen kuvien käytöstä opetusmateriaalina. Toimipisteestä löytyikin jo ennestään kokemusta – jopa ammattitasoista – niillä kuvaamisesta. Kiinnostusta herättivät ThingLinkin ja Seppo-pelin käyttömahdollisuudet. Niistä tilattiinkin koulutus pedagogiselle tiimille.

– – –

25.8. Santalandentie

Santalahdentien vierailulla kiinnosti VR-teknologia ja useampi rohkaistuikin kokeilemaan laseja tuen ollessa lähellä. Lisäksi tapaamisessa poikkesi kehittämisideoiden työstäjiä ja yhteistyökuvioiden pohtijoita.