Tampereen kaupungin henkilöstöllä on käytettävissä maksuton Sovelto Easy -koulutuspalvelu, joka sisältää yli 30 erilaista kouluttajien ohjaamaa tehotreeniä, webinaareja sekä itsenäiseen opiskeluun tarkoitetun yli 900 ohjevideon kirjaston.

Palveluun kirjaudutaan Tampereen kaupungin Windows-tunnuksilla osoitteessa: https://soveltochannel.fi/tampereenseutu 

Lue Osaavan Tredun postaus Kehitä digiosaamistasi Sovelto Easy -koulutuspalvelun avulla (linkki avautuu samassa välilehdessä).

Lyhyiden videoiden katsomisen lisäksi voit ilmoittautua tietotyön tehotreeneihin, joita on eri aiheista. Hyvä puoli tallenteisiin verrattuna on se, että kouluttajalta voi tarvittaessa kysyä lisätietoa. Haasteena toisaalta voi olla löytää kalenterista aikaa pidemmälle koulutukselle juuri tiettyyn aikaan.

Itse osallistuin 11.9. webinaariin, jonka aiheena oli Planner ja To Do. Sovelton Teemu Ahlström onnistui 1,5 tunnin koulutuksen aikana antamaan varsin hyvän käsityksen siitä miten näitä tuotteita voi moderni tietotyöläinen hyödyntää.

Kuvakaappaus sovelton koulutuksesta.
Sovelton kouluttajana toimi Teemu Ahlström ja webinaari järjestettiin Teamsissa.

Microsoft Planner on tehtävienhallintatyökalu, jota on todennäköisesti järkevintä käyttää Teamsin kautta, vaikka selaimenkin kautta käyttö onnistuu. Plannerin voit lisätä minkä tahansa tiimin kanavan välilehdelle, jos sinulla on tiimissä tarvittavat oikeudet

Kuvakaappaus Plannerista.
Näkymä Teamsiin lisättyyn Planneriin.