Opettaja: Lisää Moodle-työtila osaksi Teamsia

by Ville Palkinen

Teamsiin on mahdollista lisätä erilaisia välilehtiä helpottamaan muiden työvälineiden löytämistä. Opetuksen kannalta erinomainen tuttavuus on Moodle-sovellus, jonka kuka tahansa opettaja voi lisätä osaksi tiimiään.

Vaiheet ovat seuraavat:

  1. Luo tarvittaessa tiimiin uusi kanava
  2. Klikkaa kanavan ylälaidassa olevaa plusmerkkiä
  3. Valitse Moodle-app listasta
  4. Valitse oikea Moodle-kurssi
  5. Valmis!

Huomaa, että sinun täytyy olla opettajana kurssilla, jonka haluat lisätä. Vastaavasti opiskelijoiden täytyy olla myös Moodlessa kurssillasi, että he sinne pääsevät suoraan Teamsista.

Lue lisää aiheesta: Teamsin ja Moodlen yhteiskäyttöä kannattaa testata opetuksessa

Käytä hakutoimintoa, jos Moodle-sovellus ei näy heti listassa.

Testaa ja anna palautetta

Apua voit tarvittaessa kysellä Ville Palkiselta (tiimssin chatissa, toki). Esimerkiksi erilaisten Moodlen työtilamuotojen toimivuudesta oikeassa opetuskäytössä olisi kiva kuulla lisää. Kokemuksia voi jakaa myös toisen asteen digikehittäjien kaikille avoimessa tiimissä.

Ruudukko-muotoinen työtila tuntuisi toimivan hienosti Teamsissa, ainakin jos työtilan asetuksista on ottanut ponnahdusikkunat pois.

Valmis tuote tämä ei vielä valitettavasti ole ja esimerkiksi mobiililaitteilla toimivuus on toistaiseksi heikko. Työpöytäsovelluksella yhteiskäyttö toimii parhaiten ja ainahan Moodlen voi tarvittaessa avata myös selaimessa.

Lue myös