Ota Osaamisbotti avuksesi työpaikan etsimisessä

by Ville Palkinen

Etsitkö työpaikkaa tai työssäoppimispaikkaa? Haluatko tehdä ansioluettelon työnhaun tueksi? Mietitkö miten voisit kertoa osaamisestasi ja henkilökohtaisista ominaisuuksistasi työnantajalle? Haluatko ilmoituksia sinulle sopivista työpaikoista? Ota käyttöön Osaamisbotti, sillä se auttaa sinua kaikissa näissä tehtävissä.

Miten saat botin käyttöön?

Botti on kaikkien Tredun opiskelijoiden (ja miksei myös henkilökunnankin) käytettävissä ja se toimii Teamsissa.

Kirjaudu ensin Teamsiin omilla wilma-tunnuksillasi muodossa etunimi.sukunimi@edu.tampere.fi. Paina sen jälkeen alla olevaa asennuskuvaketta. Tämän jälkeen sinulle aukeaa keskustelu Teamsissa botin kanssa.

Voit aloittaa keskustelun botin kanssa sanomalla esimerkiksi Moro!

Seuraavaksi täytyy painaa “Luo osaamiskortti” -painiketta. Kun botti kysyy aktivointikoodia, kirjoita 3-20735. Numerosarja kannattaa tosiaankin kirjoittaa, ettei kopioitaessa ja liitettäessä tule mukaan vahingossa ylimääräisiä merkkejä.

Botti kartoittaa osaamista kyselemällä

Rekisteröinnin jälkeen botti alkaa kysellä tietojasi ja kartoittaa osaamistasi. Mitä tarkemmin ja rehellisemmin vastaat, sitä sopivampia työpaikkoja botti sinulle alkaa tarjota ja sitä valmiimman ansioluettelon saat suoraan.

Jos opintosi ovat vielä kesken eikä sinulla ole aiempia tutkintoja, kannattaa koulutukseen vastata se ala mitä opiskelet parhaillaan. Näin botti osaa ehdottaa sinulle jatkossa opiskelemasi alan työpaikkoja.

Kyselyyn ei ole pakko vastata yhdeltä istumalta vaan voit tehdä sitä pienissä erissä.

Botti luo osaamiskortin ja ansioluettelon

Kun olet vastannut kaikkiin kysymyksiin, botti luo sinulle osaamiskortin.

Voit avata osaamiskortin ja muokata tai korjata vastauksiasi siellä. Tämän osaamiskortin tietojen perusteella botti alkaa tarjota sinulle työpaikkoja. Samasta paikasta voit tallentaa tai tulostaa itsellesi ansioluettelon.

Kokeile bottia rohkeasti

Kaikki Tredun opiskelijat saavat halutessaan ottaa botin käyttöön omatoimisesti. Opetuksen tukena tätä voi myös hyödyntää esimerkiksi Työelämässa toimimisen kurssilla.

Kun haluat katsoa mitä työpaikkoja botti sinulle ehdottaa, kirjoita taas “Moro!” ja paina Avoimet työpaikat -painiketta.

Lisätietoja Osaamisbotista Tredussa: Ville Palkinen 040-1975821 / etunimi.sukunimi@tampere.fi (ulkopuoliset yhteydenotot) ja Teams-viestit (tredulaiset)

Katso lisää Osaamisbotin sivuilta osaamisbotti.fi.

Työpaikat ja työssäoppimispaikat myös osoitteessa https://duuniin.tredu.fi/ .

Lue myös