Ideataulu antaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa

by Mikko Turunen

Otimme Tredussa keväällä käyttöön uuden työkalun, jonka avulla toivomme keräävämme runsaasti hienoja uusia kehittämiskohteita. Kyseessä on Sharepoint-liitännäinen Saketa Ideaboard, johon pääsee suoraan startti.tredu.fi -portaalin kautta. Kuka tahansa voi kirjata idean hyvin yksinkertaisesti muutamalla sanalla ja valita sen kokonaisuuden, mihin idean katsoo parhaiten soveltuvan. Jokaisella kokonaisuudella on vastuutyöparit, joiden edellytetään tietyin väliajoin käyvän kaikki omaan kokonaisuuteensa tai “idealaatikkoonsa” tulleet kehittämisehdotukset läpi ja päättämään niiden jatkosta.

Lisäksi Tredussa on perustettu opettajaraati, joka päättää ideoiden käsittelyn tasosta. Periaatteessa ideat etenevät kolmella tavalla: pienkehittäminen, toimintatonni ja projekti. Pienkehittämistä voi olla vaikkapa huomio siitä, että välituntikellot ovat turhia häiriöitä ja ne pitäisi poistaa. Toimintatonni jaetaan erityisen kehityskelpoisille sisäisille kehittämisideoille. Mikäli idea on erityisen laaja tai vaatii usean organisaation yhteistyötä, siitä voidaan tehdä projekti. Nyt kaikki ideoimaan!

Lue myös